De verzender moet de transporten melden via het Mest Transport Internet Loket (MTIL).
MTIL is een internettoepassing die de Mestbank ter beschikking stelt op het Mestbankloket (www.mestbankloket.be).
Als erkende verzender moet u op MTIL een verzenddocument opmaken vóór het begin van elk transport van dierlijke en andere meststoffen. Ook moet u op MTIL de verzend documenten namelden en afmelden (afmelden als het transport niet is doorgegaan). De gegevens die u meldt op MTIL, worden automatisch opgenomen in het overzicht van de mesttransporten.
De automatische controle van de gemelde gegevens die de erkende verzender invoert op MTIL, is beperkt. Het feit dat de internettoepassing niet aangeeft dat het gemelde transport verboden is, houdt geen bevestiging in van de Mestbank dat het transport conform de regelgeving zal worden uitgevoerd. De erkende verzender moet zorgen dat de dierlijke mest of andere meststoffen vervoerd worden conform de regelgeving.
Hebt u vragen?
Wij staan voor u klaar van maandag tot vrijdag, van 9 uur tot 12.30 uur en van 13 uur tot 16.30 uur. Onze contactgegevens:
- regio West (Oost-Vlaanderen of West-Vlaanderen): vervoer.west@vlm.be - T 02 543 76 29: kies 1 in het menu
- regio Oost (Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg): vervoer.oost@vlm.be – T 02 543 76 30: kies 1 in het menu
Wat als MTIL niet bereikbaar is?
Als door overmacht het Mest Transport Internet Loket (MTIL) niet bereikbaar is, kunt u aan de Mestbank de toestemming vragen om uw mesttransporten te mailen, via voorgedrukte en genummerde blanco transportdocumenten. Stuur daarvoor een mail naar de Mestbank in uw regio, met de vraag hoeveel genummerde blanco transportdocumenten u wilt krijgen. Contactgegevens:
Is MTIL niet bereikbaar buiten de kantooruren? Zonder blanco transportdocument moet u uw transport uitstellen.
Meer info over MTIL en het aanmelden in MTIL vindt u op de pagina van
MTIL voor erkende mestvoerders.